Waogeningse Blaoge


Nieuwe liedjes over Waogeningse Helde


Waogeningse Helde Door de Eeuwen Heen

De nieuwe dvd Waogeningse Helde Door de Eeuwen Heen  is klaar. Er zijn dit keer zes nieuwe liedjes gemaakt die worden vergezeld met beelden. Beelden die soms zijn ontsproten aan de fantasie van De Blaoge als er geen beeldmateriaal voorhanden was. In andere liedjes is gebruik gemaakt van een compilatie van bestaand of nieuw gemaakt beeldmateriaal. En daar zijn zes gouwe ouwe van de Waogeningse Blaoge aan toegevoegd die ook iets hebben met het thema Waogeningse Helde.
Wederom hebben Eric Wijnacker, Peter Giesen, Martin Potters, George Westermann en Henk van den Driessche met liefde en enthousiasme aan dit project gewerkt.

Bezongen worden onbekende Wageningse helden die een basis hebben gelegd voor wat we nu kennen als onze stad Wageningen. Ooit heeft een Germaanse held, die wij de naam Wodan hebben meegegeven, er voor gezorgd dat de stad zich in vrede kon ontplooien met een eigen identiteit en een eigen taol. Eeuwen later hebben helden als Jacob Tuk en Lubbert Adolph Torck ook hun sporen achtergelaten. Na het bezingen van verzets-, werkende,  industriŽle, architectonische, sportende, stadse, huidige en persoonlijke helden sluiten we af met het pakkende Eeuwig Bemind Wageningen, dat uit volle borst kan worden meegezongen.
Kortom; de nieuwe dvd is weer een muzikaal en visueel pareltje voor iedereen die de liefde voor Wageningen deelt met De Blaoge.
De dvd Waogeningse Helde Door de Eeuwen Heen, is vanaf nu te bestellen voor 10 euro, inclusief bezorging  (zie contact).