George Westermann


Als klein kind liep ik, volgens mijn schoonmoeder, al zingend over straat. Thuis met mijn zusje op de schommel en onder de afwas (toen nog met de hand) werd er ook altijd gezongen. JC Superstar bijvoorbeeld; woord voor woord van begin tot eind, waar overigens niet iedereen zo blij mee was. Op mijn vijftiende stapte ik zelf naar de muziekschool voor gitaarles. Dat was toen scholing in klassieke muziek, maar thuis speelde ik met een handjevol akkoorden vooral nummers van Neil Young en Bob Dylan. Samen met mijn vrienden op vakantie voor de tent lekker spelen en de meiden waren ons publiek. We droegen de wereld op onze schouders. We deden aan cabaret in de stijl van Neerlands Hoop en noemden het ‘CabaRock’. Onze eerste Nederlandstalige liedjes (zoals: het voordeel van de twijfel) namen we heel primitief op met een licht gemanipuleerde cassetterecorder.

Mijn eerste live muziekoptreden was met een gelegenheidsbandje op Koninginnedag in het Vondelpark begin jaren tachtig. Enorm veel lol, leuke reacties, maar het kwam niet tot een vervolg. Muziek maken en liedjes zingen, bleef beperkt tot de vrienden- en familiekring. Rond 1996 vroeg mijn zwager Henk mee te doen met een optreden van Midlife Crisis, een coverband met als harde kern vier Wageningse vrienden onder het motto: ‘a man needs a band’. Vanaf dat moment repeteerde ik regelmatig mee in Den Bosch en nam ik een tijd zangles. Er volgden vele optredens in alle windstreken van het land en ook eens in BelgiŽ. Onze standaardbezetting lead/slaggitaar, bas, keyboard en drums werd later versterkt met twee saxen. Mijn bijdrage aan MC bestond uit gitaar, mondharmonica en zang. Om diverse redenen die kenmerkend zijn voor menige band hebben we er in 2011 een punt achter gezet.

In 2002 starten Henk, Martin en ik onder de naam ‘Met Maten’ een tweede bandje. Met zijn drieŽn spelen we vooral eigen Nederlandstalige luisterliedjes. Ons eerste optreden vormde de muzikale omlijsting van een ‘Reis door de Tijd’ geschreven en gepresenteerd door mijn schoonzus Marijn ter gelegenheid van haar vijfde kroonjaar. Kleinschalige optredens (zoals bij de Monumentendag 2003 en ‘Gluren bij de Buren’ 2005) volgden. 'Met Maten' ligt momenteel stil, om hopelijk op een zeker moment weer tot leven te komen.

In 2005 nam ik in eigen beheer een selectie eigen nummers op onder de titel ‘kr L’ (voor de niet-puzzelaars: Voor Elkaar).

De projecten van de 'Waogeningse Blaoge' waar ik als enige niet-Wageninger mijn bijdrage aan mag leveren, blijven een bron van veel muzikaal plezier en vriendschap voor mij.